Vad behöver vi för att kunna sluta ”fred”?

Lite reflektioner rent generellt:

Fred kan ha så vitt skild innebörd. Fred kan slutas på så många sätt i många olika sammanhang – ändock är det några ingredienser som behövs oavsett sammanhanget. Jag tänker främat på krig av olika slag i världen.

Men oavsett om det är krig eller i andra samanhang, så behövs många gånger nedanstående för att lösa konflikter av olika slag.

  • Kunskap
  • Vilja
  • Förståelse
  • Acceptans
  • Faktorer – hänsyn till värderingar.
  • Vinning/motiv.

Om vi tänker oss att vi använde oss av machine learning och matade in faktorer från hur olika människotyper tänker i olika sammanhang – även känslomässigt och ur aspekten där det tas hänsyn till varje individs värderingar och religion – då kunde datorer utan att ha mer fakta kunna få fram den bästa vägen för en konflikt eller fredslösning utan att vi själva har svaret.

Det vi måste förstå är hjärnans tankar kopplat till känslor och värderingar. Även där kan vi till viss del använda oss av machine learning.

Lite infolänkar om machine learning:

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Maskininl%C3%A4rning

http://navigator.se/blog/2016/01/28/big-data-healthcare/

Please follow and like us:
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>