Försäkringsbolaget, del 1

Se Tv-inslagen – tog cheferna på bar gärning…


Vill du chansa att inget händer?

Privata försäkringar är totalt ogiltiga vid vårdskador…
9 % eller ca 100 000 svenskar som söker vård varje år blir vårdskadade enligt vårdförbundets hemsida. Prognosen pekar på att en miljon svenskar eller fler kommer att får vårdskador på 10 år. Sjukvården går på knäna och vårdskador ökar lavinartat. Det kan vara du eller ditt barn som skadas nästa gång! Försäkringsbolaget som utreder vårdskador ägs av landstingen och sjukvårdsregionerna. Ingen insyn finns.

Drabbades av skador och fick ingen objektiv bedömning
När jag och min man sökte hjälp för ofrivillig barnlöshet så drabbades jag av omfattande vårdskador med trauma, detta eftersom läkare missade att jag har två livmödrar och ställde helt fel diagnos. Det har visat sig att jag inte fått en objektiv bedömning av mina vårdskador hos försäkringsbolaget. På grund av detta gjorde jag en sammanställning som Finansinspektionen (FI) använde som underlag i en granskning av försäkringsbolaget. (FI har tillsyn över försäkringsbolag)

natet
Systemet är skyddat, ingen kommer åt dem!

Mönster i hantering hos försäkringsbolaget
Granskningen resulterade i skarp kritik mot försäkringsbolaget, men Finansinspektionen kan inte gå in i enskilda ärenden och försäkringsbolaget vidtar ingen rättelse. På grund av detta har jag hamnat i en hemsk situation och väljer därför att delge er försäkringsbolagets fruktansvärda hantering av mitt ärende. Det finns mönster i deras hantering och det är långt många fler än jag som är drabbade. Det värsta är att det kan vara du som drabbas i morgon.

Jag och min familj ber därför om ditt stöd! Styrande i Sverige måste göra något åt detta, det ska inte kunna ske. Hjälp mig att sprida denna information! Dela och hjälp till att skriva på namninsamlingen! Vi skulle vara dig evigt tacksam!

Betaltutgivningsbevis
Betalning för utgivningsbevis

Jag har betalat avgift för ansökan om utgivningsbevis för att kunna publicera mer detaljerad och ännu mer skrämmande uppgifter. Det finns även information om olika styrelsekopplingar med mera. Ni kommer att häpna, detta är riktigt skrämmande! Absolut, är du journalist så får du gärna höra av dig! Bli gärna följare på min blogg!

Överhörde juristens telefon, se inslagen från TV4
I TV4 inslagen (se länkar) kan du se och höra hur cheferna på försäkringsbolaget pratar illa om mig. Jag tog dem på bar gärning när de pratade illa om mig och gjorde därför en stor sammanställning med ca 25 ljudfiler och hundratals sidor dokument, som redovisar mängder med brister.

Lite av det jag kommer att ta upp är: Ej påskrivna läkarutlåtanden som saknar original – men som ligger till grund för avslag, läkare som använder brevpapper från sjukhus och stoppar pengar i egen ficka, jävsituationer, erkännanden av försäkringsbolaget om att de inte är schyssta, argumentationsfel och knep de använt sig av som inte har bärighet i lagen och som ligger till grund för avslag – det finns massor!

Riskerar att få betala uppskattningsvis 4-5 miljoner!
Försäkringsbolagets etiska riktlinjer går i direkt strid mot den hantering jag fått. På grund av den fruktansvärda hanteringen som jag har fått har jag varit tvungen att stämma försäkringsbolaget för att ens få rätten till en objektiv bedömning av mina omfattande vårdskador.

Kommer vi att tvingas bo så här?

Rättegången är satt till maj 2017 och kan inte min advokat framställa min situation rätt, så riskerar jag att få betala uppskattningsvis 4-5 miljoner och riskerar att få gå från hus och hem! Dessutom så krossas hela min integritet på grund av att allt blir offentligt i tingsrätten.

Alla ska självklart ha rätt till en kostnadsfri objektiv bedömning av sina vårdskador! Förstår du vilken katastrof allt detta innebär för mig och min familj? Vi är maktlösa!

Finansinspektionen (FI) har fått in ännu fler anmälningar
Via tingsrätten hittade jag andra vårdskadade som inte heller hade fått en schysst hantering av försäkringsbolaget och FI fick in 30 anmälningar. FI utredde försäkringsbolaget i 11 månader. Sedan TV4 sände har ytterligare över 60 anmälningar kommit in till Finansinspektionen.

I TV4-inslagen (se länk) medverkade även riksdagsledamöter som har lagt motioner om ett förbättrat försäkringsskydd, men det är motioner som har röstats ned i år. Vi måste göra något!

Finansinspektionens rapport utan sekretess
Finansinspektionens rapport är sekretessbelagd och bristerna hos försäkringsbolaget är omfattande, men jag sitter på merparten av detta material. Inför förhandlingen i tingsrätten har jag också gjort en begäran (hemställan) om att få ut finansinspektionens rapport utan sekretess, då försäkringsbolaget bestridit de skador som de tidigare godkänt (de godkände en del av skadorna men vi tvistade då om tidpunkt och invaliditet). Allt för att jag ska få extra bevisbörda i tingsrätten, vilket också gör rättegången dyrare.

Samtidigt så anser kanske inte försäkringsbolaget heller att deras medicinska rådgivare och handläggare varit tillförlitliga?

Försäkringsbolaget vägrar dock lämna ut rapporten.

bister
Förstasidan på sammanställningen jag gjorde till Finansinspektionen

Patientskadenämndens ledamöter blundade, regeringen måste ta ansvar!
Finansinspektionen kan inte gå in i enskilda fall men det kan Patientskadenämnden göra (de ska ge en second opinion till försäkringsbolaget)

I Patientskadenämnden sitter riksdagsledamöter som ska tillvarata den skadades intressen, men ordförande och ledamöter i patientskadenämnden vägrar säga om de fått se dokumenten om bristerna hos försäkringsbolaget och kommenterar inte ens försäkringsbolagets hantering, trots att de fick samma dokument och information som FI använde som underlag när de gav skarp kritik!

Då riksdagsledamöter varit inblandade i Patientskadenämnden, anser jag att detta också ligger på regeringens bord. Materialet som försäkringsbolaget skapade till Patientskadenämnden var inte heller ett objektivt material.

Hur frisk är Patientskadenämnden?
Det finns starka kopplingar mellan styrelseledamöter i patientförsäkringsföreningen (PFF) som sköter om patientskadenämndens kansli och försäkringsbolaget. Patientskadenämnden och patientförsäkringsföreningen delar dessutom fikarum, lunchrum, administratörer, vaktmästare och mailserver.

Patientskadenämndens jurister som föredrog mina vårdskador har också jobbat hos försäkringsbolaget. Den ena föredragande juristen är också facebookvän (endast 80 vänner, så antagligen hyggligt nära vänner) med en handläggare hos försäkringsbolaget som har gett flera avslag i mina vårdskador. (Det fanns andra föredragande jurister att tillgå utan kopplingar till försäkringsbolaget)

Mycket andra kränkningar vid överhörningen
Under samtalets gång försökte jag vid upprepade tillfällen få kontakt med juristen. Samtalet varade i två timmar! TV4 har bara sänt en bråkdel. Vid överhörningen så lät det ibland som att de pratade med mig och ibland som de pratade om mig, vilket gjorde mig mycket förvirrad.

Förutom juristen så var det personer i ledande position hos försäkringsbolaget och de genomsyrar också hela företagets attityd. De snackade om alla möjliga kränkande saker och bröt också sekretessen. De småpratade om mig i mängder av omgångar där de namngav mig och hade även en egenbetygskala gällande mina arbetsgivarintyg. Juristen sa att han trodde att jag spelade att jag mår dåligt. Men överhörningen är långt ifrån allt.

Det blir tyvärr ännu värre….du kommer inte att förstå att detta händer i Sverige år 2016!

Under rubriken Försäkringsbolaget, del 2 kan du läsa mer om försäkringsbolagets hantering
Under rubriken ”Mina skador” kan du ta läsa mer om mina vårdskador
Under rubriken ”Flera inslag TV4 nyheterna” så höra försäkringsbolaget prata illa om mig och se inslag om finansinspektionens kritik.

Läs gärna dessa sidor också:

Kan du hjälpa till?

Sponsorer – finansiärer och kunniga personer sökes!

Aktiviteter som planeras

OBS! Läs även bloggen och de andra sidorna som du hittar via menyn som du får fram genom att trycka längst upp i högra hörnet(om du kör mobil)systemfel .se systemfel . se systemfel .se
google google
Iphone Android mobilanpassad

En reaktion till “Försäkringsbolaget, del 1”

  1. Stackars dig vad du får fara illa!
    Det är beklagansvärt att ett försäkringsbolag bär sig så illa åt. Vem som helst kan ju drabbas! Det borde vara en självklarhet att om vården gör fel ska en försäkring gälla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>