Måste ge beröm till de som opererat och tagit hand om mig idag.

De har varit fantastiska läkare som opererat, narklosläkare, sköterskor, övrig vårdpersonal och alla andra som tagit hand om mig idag. ALLA, har verkligen varit kanon och verkligen haft förståelse för min situation.

Stort tack för att ni tagit hand om mig!! ❤❤❤😘

Här är njurstenen de plockade ut från min urinledare. Se bilden. Hoppas nu att bli piggare även fysiskt och få mer ork där. Har nog haft denna sten i 3 år.

2017-07-06 00.49.31

Jag har aldrig varit ute efter att sätta dit nån läkare, utan bara att få förståelse för det jag varit med om och bli reko bemött samt sen det rent försäkringsmässiga.

Självklart kan saker gå fel i vården – alla är människor, men det är ju då LÖF borde ha skött sig tillsammans med Region Gävleborgs ledning. Cheferna alltså. Det är LÖF och Region Gävleborg lednings inställning som är problemet.

Jag är inte ute efter att sätta dit nån läkare eller deras kollegor för att jag berättar min historia. Det är inte menat som kritik till dom utan mer för att berätta min historia och då kommer jag ju automatiskt in på vad som gått fel. Alltså en förklaring av omständigheterna till min nuvarande situation.

Att det gått bra nu idag är nog flera delar men främst en bra dialog.

Jag har förklarat för läkarna och övriga vårdpersonalen att det är inte egentligen dom jag hyser agg till, utan att det ofta blivit låsningar på grund av hur LÖF och Region Gävleborgs ledning behandlat mig. Alltså på grund av det har jag i mitt bagage.

Eftersom ledning för region Gävleborg och LÖF vägrat ha en dialog och lagt locket på, så har läkare och övriga vårdpersonalen varit de enda som mött mig och det ofta i upprört tillstånd – inte på grund av dom, utan på grund av mina skador i sig där jag inte fått krisstöd för utan i stället förvärrats av LÖF och RegionGävleborgs ledning.

Såklart att det då ibland skurit sig med vårdpersonal av olika slag, för att när jag har pratat om vårdskador ur en vinkel om vad jag måste bevisa för LÖF och hur LÖF och region Gävleborgs ledning har betett sig, så har läkare misstolkat och trott att jag varit ute efter att sätta dit dom, men så är det ju inte. Jag vill ju bara få skaderegleringen överstökad och på grund av det så måste jag berätta omständigheterna. Jag har väl varit dålig på att uttrycka detta, delvis på grund av min krissituation.

Jag kan förstå läkare att de misstolkat då hela deras yrkesliv och karriär kan stå på spel om de orsakar skador och de kanske inte vill ge kritik. I bland även kritik till sånt som de själva skulle kunna riskera göra fel med.

Det blir alltså en moment 22 situation som de uppfattar det, men är alltså inte det som det handlar om från min sida och i mitt fall. Jag förstår absolut att det kan bli fel och de jag träffat idag har fattat att jag egentligen bara vill att försäkringen inträder på seriösa villkor OM man har otur och skadas. Precis som jag gjorde.

Man måste se bortom min situation och förstå vad jag varit med om. Jag är definitivt inte oresonabel då utan tvärtom väldigt positiv. Sen kan jag faktiskt tycka medicinska saker är intressant och gärna diskuterar det av den anledningen. Ibland har jag faktiskt kunna sprida vidare en del kunskap, vilket jag tycker att är enormt kul.

Bara för att jag kan laga en viss maträtt så kan jag ju inte laga hela världens maträtter. De är lika inom sjukvården och det är välskar kanon om vi kan sprida kunskaper vidare – även om läkare sen måste verifiera det jag säger så har de ändå fått en vinkel och ett uppslag – vilket ibland kan vara det svåraste.

Jag gör det alltså välmenat för jag tycker det är positivt och intressant och jag tror att de kan ha nytta av det.

De som ska städa i garderoben är LÖF och Region Gävleborgs ledning. De sabbar faktiskt både för patienter och sin egna personal.

Om Region Gävleborgs ledning skötte sig och patienter istället möttes som jag gjort idag så skulle flera läkare och övrig vårdpersonal tycka det var mycket roligare att jobba i Gävleborg vilket hade gjort att mer resurser funnits och fler velat jobba här. Det är en win-win situation.

Det är ledningens inställning som bör ändras för den genomsyrar hela regionen. Vi måste jobba mer med förståelse och mindre med maktfaktor, prestige och kåthet på pengar.

Med rätt förutsättningar kommer även ekonomin inom region Gävleborg att bli bättre och man istället kan omfördela samma peng till bättre valuta och i stället optimera.

Människor som jobbar inom vården har ju valt sitt yrke av en anledning – att hjälpa människor, men hamnar i skottgluggen mellan sjuka människor och ledningen. De har en svår uppgift att kunna göra alla nöjda. I stort sett omöjlig uppgift eftersom människor ibland kan befinna sig i total kris – till och med livshotande – på grund av sitt eller en anhörigs tillstånd.

Det är där krutet måste läggas för att samverka bättre från alla håll. Ju bättre hjälp människor får ju mindre konsekvenser får det för människor. Vi måste bara snurra hjulet åt rätt och samma håll. När alla hjul snurrar i takt då har vi nått det optimala.

Vilja, planering, strategi, organisation med mera är nyckelfaktorer.

För det måste Region Gävleborg lednings inställning förändras. Börja med en dialog med mig – för jag mår ju fortfarande dåligt på grund av den situationen med mina gamla vårdskador som LÖF och region Gävleborgs borde reglera.

Den situationen försvann ju inte i och med operationen eftersom det är två helt olika saker. Visa istället att ni är kompetenta nog att driva LÖF och Region Gävleborg och hör av er!

Kärlek till er!! ❤❤❤

Från Ulrika i sjuksängen på avd 111A, Gävle sjukhus.

Ps. Torsdag den 6/7 är det 21 år sedan jag och maken gifte oss! Vi gifte oss den 6/7-1996. ❤

Please follow and like us:
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>