Berättelse från ytterligare en vårdskadad – svårigheter med försäkringsbolaget

Vill även delge er denna berättelse här nedan från en tjej som heter Christina, som även hon kämpar mot försäkringsbolaget. Som vårdskadad hamnar man i brutalt underläge. //Ulrika

(läs även om hur försäkringsbolaget har kränkt mig och inte gör en objektiv bedömning så jag kanske får betala 2-3 miljoner!)

Christinas egna berättelse:

HEJ!
Jag heter Christina och blev hjärnskadad och som en följd härav halvsidesförlamad vid en ERCP-undersökning på US i Linköping sista aug 2009.

ERPC-undersökningen gjordes därför att man ville ta reda på om det fanns några hinder i gallgångsregionerna inför en ev. insättning av cellgiftsbehandling (cytostatica) då jag i början av 2009 opererade bort ett cancerdrabbat bröst. Hade jag vägrat ta det eller om de i tid kommit på att jag inte behövde cytostatica hade ju ingen ERCP behövts göra.

Det som hände kan inte enkelt förklaras, men när man skulle dra bort en gallsten ur gallgångarna skadades en ven varvid luftbubblor i blodet tog sig upp till hjärnan och stoppade blodtillförseln och därmed hindrade syresättning av höger hjärnhalva.

Man försökte trycka tillbaka proppen i en tryckkammare på Karolinska efter helikopterfärd dit då tryckkammare ej fanns på US i Linköping. Dock gick det för lång tid så det misslyckades.

Var det slarv? Man borde i tidigare journaler upptäckt att det var känsligt i gallvägsområdet sen en t operation 2001 då gallblåsan opererades bort och man vid denna operation av misstag skadade en stor ven och 7,5 liter blod tappades. Kärlkirurger fick tillkallas och man klarade dock att rädda livet den gången om än med ett nödrop. Den skadan blev ej anmäld då vi inte hade kunskap om det förfarandet och ingen informerade heller om det från sjukvården.

ERPC-händelsen blev efter påtryckning av anhöriga Lex-Maria anmäld, men man kunde inte finna att något annat kunnat ha gjorts för att förhindra det som hände.

Händelsen anmäldes till landstingets försäkringsbolag i november 2009.

Sedan följde utredningar med byte av handläggare ett par gånger och försäkringsbolaget bytte namn som gjorde att allt drog ut på tiden. Dock kom sedan utslaget att man bedömde händelsen som icke ersättningsbar med motiveringen att det inte var en vårdskada utan man kallade det för en ”KOMPLIKATION” och att detta inte kunde ersättas.

Naturligtvis överklagade vi detta till patientskadenämnden varvid vi påpekade vissa felaktigheter i försäkringsbolagets beskrivning samt ställde en mängd frågor om hela händelseförloppet och om saker som kunde gjorts annorlunda mm.

Patientskadenämnden bordlade ärendet i maj 2011 pga otillräckligt beslutsmaterial.

Återkom i slutet på 2011 med beslut om att man gick på samma linje som försäkringsbolaget hade gjort vilket gjorde oss mycket besvikna.

Men vad kunde vi gör? Från den privata försäkringen fick vi ingenting därför att det som hänt inte var någon olycka enl deras sätt att se det.

Vi har överklagagat till försäkringsbolaget ytterligare en gång nu i år 2015 men fått beskedet att ärendet avslutats för deras del.

(Min make Leif har under hela tiden fört min talan via olika skrivelser/myndighetskontakter då jag i början hade vissa kognitiva problem mm. )

Hälsningar

Christina

Under rubriken ”Försäkringsbolaget, del 1” kan du läsa mer om försäkringsbolagets hantering
Under rubriken ”Försäkringsbolaget, del 2” kan du läsa mer om försäkringsbolagets hantering

Under rubriken ”Mina skador” kan du ta läsa mer om mina vårdskador
Under rubriken ”Flera inslag TV4 nyheterna” så höra försäkringsbolaget prata illa om mig och se inslag om finansinspektionens kritik.

Läs gärna dessa sidor också:

Kan du hjälpa till?

Sponsorer – finansiärer och kunniga personer sökes!

Aktiviteter som planeras

Vill du hellre ladda ned en PDF med alla sidor förutom bloggen? Ladda ned sidorna som PDF (det kan ta lite tid att öppna/spara 1,34 MB)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>